• Deň vody

          • Dňa 22.3.2023 sa na našej škole uskutočnil Deň vody. Voda má pre všetky organizmy nesmierny význam. Je nenahraditeľnou zložkou pitného režimu a najdôležitešjou súčasťou potravového reťazca. Bez nej by život nemohol existovať. Žiaci 5. a 6. ročníka sa zúčastnili na rôznych aktivitách s cieľom uvedomiť si ako je dôležité chrániť vodné zdroje, šetriť vodu a rozumne s ňou hospodáriť.

          • Výsledky súťaže - Zabudni na snehuliaka

          • Keďže v prvom ročníku tejto súťaže sa zúčastnilo iba 5 rodín, rozhodli sme sa odmeniť všetkých. Veríme, že tieto nádherné ceny potešili súťažiacich a budú motiváciou pre ostatných, aby sa v budúcom ročníku zapojili viacerí. Ďakujeme.

          • OZNAM ŠJ – „Dotácie k obedom zadarmo“ od 1.5.2023

          •      S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu ak rodič dieťaťa alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, elektronicky v edupage požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

                 V module žiadosti/vyhlásenia je Návratka pre rodičov k žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu, ktorú je potrebné v prípade záujmu o dotáciu poslať. Návratku je potrebné podať za každé svoje dieťa. Požiadať a zaslať návratku je potrebné do 14.4.2023.

                 V prípade, ak rodič dieťaťa nedoručí žiadosť-návratku ŠJ v stanovenom termíne, na dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu.
                 V prípade nového stravníka, je taktiež možné požiadať o dotáciu + je potrebné zaslanie
            prihlášky na stravu /na stránke alebo osobne u vedúcej ŠJ/


            Oprávnené deti na poskytnutie dotácie na stravu:

            • deti v poslednom ročníku materskej školy (predškolák plniaci povinné predprimárne vzdelávanie, dieťa, ktoré dosiahlo päť rokov veku do 31. augusta, ktorý predchádza začiatku školského roka, od ktorého bude dieťa plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole, za podmienky, že zákonný zástupca dieťaťa, písomne požiada o podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu.
            • žiaci vo všetkých ročníkoch základnej školy, za podmienky, že zákonný zástupca dieťaťa, písomne požiada o podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu.

            Výška dotácie na stravu

            • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v MŠ a odobralo stravu,
            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo stravu,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo stravu.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:
            - za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,
            - dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

          • Ponožková výzva

          • Dňa 21.03.2023 si pripomíname Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS môžete vyjadriť aj vy obutím ponožiek rôznych farieb.

          • Digitálny žiak

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás osloviť ohľadom projektu Digitálny žiak. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR oznámilo novú schému podpory pre rodiny so školopovinnými deťmi.

            Projekt Digitálny žiak je už aktuálne online, registrácia doň prebieha digitálne a k dispozícii je už aj podrobný postup, ako možno v prípade splnenia podmienok tento príspevok získať.

            Viac informácií: https://digitalnyziak.sk/

            Formulár na registráciu pre žiakov: https://register.digitalnyziak.sk/

            Vybraným skupinám žiakov základných a stredných škôl bude poskytnutý jednorazový digitálny príspevok vo výške 350 eur na nákup notebooku alebo tabletu s klávesnicou.

            Žiaci, ktorí sa môžu zapojiť do projektu:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
            • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023)

            Príspevok na nové zariadenie si môžu žiaci uplatniť aj v Námestove - predajňa 

            Extreme Computers

            Štefánikova 208/7, 029 01 Námestovo

            Po-Pia: 8:00 – 17:00, So: 9:00 – 12:00

            tel.: 043/5581 567

            E-mail: info@extremecomp.sk

            www.extremecomp.sk

            Odporúčajú:

            https://extremepcshop.sk/cena/asus-laptop-x515-i3-1115g4-15-6-fhd-8gb-256gb-ssd-uhd-w11h-gray-2r_x1420483.htm

             

            V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať.

          • Technický šikula

          • Dňa 9.3.2023 sme sa zúčastnili súťaže Technický šikula, na ktorej nás reprezentovali žiaci 7. ročníka – menovite Emma Ondrejáková a Patrik Šimurda. Všetci žiaci súťažili v dvojčlenných tímoch pri účasti až 16 tímov. Úlohou súťažiacich bolo, čo najrýchlejšie vyriešiť zábavné úlohy a zostrojiť výrobok (rapkáč) podľa technického výkresu s pomocou ručného náradia. Tejto súťaže sme sa zúčastnili po niekoľkých rokoch odmlky, a preto bolo našou hlavnou prioritou zbieranie skúseností, ktoré môžeme využiť v budúcich ročníkoch tejto súťaže.

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - školské kolo

          • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Vo februári 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo literárnej súťaže v umeleckom prednese Hviezdoslavov Kubín. Umelecký prednes je prostriedkom na vyjadrenie vlastných pocitov, záujmov, názorov a postojov prostredníctvom zvolených literárnych textov a vlastného rečového prejavu. Osobnostná, názorová a estetická sebaprezentácia na verejnom vystúpení vedie interpreta k rozvíjaniu jeho predstáv, emócií, myslenia a k zdokonaľovaniu reči, výrazu i kontaktu s publikom. Naši recitátori súťažili v dvoch kategóriách: poézii a próze. Víťazi postupujú do okresného kola, ktoré bude prebiehať koncom marca v Námestove:

                                Všetkým súťažiacim ďakujeme za zodpovednú prípravu a krásny umelecký zážitok.


                                          Víťazom blahoželáme k úspechu a držíme palce v okresnom kole!!!

          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA - okresné kolo

          • „História je svedkom doby, dňom pravdy, životom pamiatky, majstrom životaa hlásateľom uplynulých čias.“ /CICERO/

            8. feAruára 2023 sa konalo okresné kolo DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY v Námestove, kde nás reprezentovali traja žiaci. Všetci traja sa stali úspešnými riešiteľmi úloh z monotematického celku, príslušného ročníkového učiva a regionálnej výchovy. Hoci boli úlohy veľmi náročné, naši žiaci ich hravo zvládli a získali aj popredné umiestnenia:
            V kategórii F obsadil prvé miesto MARTIN ČERVEŇ zo 6.A a tretie miesto KIARA ČERVEŇOVÁ zo 6.B. V kategórii E získal prvé miesto LUKÁŠ MIKUNDA zo 7.A, ktorý nás bude začiatkom marca reprezentovať v krajskom kole v Martine. Žiaci získali diplomy, knižné odmeny a dobrý pocit za svoje vynaložené úsilie. K úspechu im srdečne blahoželáme a Lukášovi držíme palce v krajskom kole!!!

          • Virtuálna prednáška NASA

          • V utorok 7.3.2023 sa naši vybraní pedagógovia a žiaci zúčastnili online webináru, ktorý zabezpečil program The GLOBE. Na tento webinár dostalo prihlášku len 50 škôl z celého Slovenska a medzi nimi aj naša škola. Prednášajúcim bol Peter Falcon, ktorý je špecialistom na vzdelávanie a komunikáciu o Zemi v laboratóriu Jet Propulsion Laboratory NASA. Otvorenie tohto online podujatia prebiehalo pod záštitou Veľvyslanectva USA v Bratislave a Daphne inštitútu aplikovanej ekológie. Peter Falcon rozprával o tom, aký význam majú údaje od slovenských škôl pre vedcov z NASA. Následne nasledovala diskusia, do ktorej prispeli aj naši žiaci množstvom zaujímavých otázok, ktoré prekvapili aj samotného odborníka z NASA Petra Falcona, napr. Je gravitácia len ohýbanie časopriestoru? Je možné, že vesmír raz zanikne? Ak svetlo nemá žiadnu hmotnosť, ako je možné, že naň pôsobia čierne diery? Kedy bude možné znovu pozorovať Halleyovu kométu? Okrem zaujímavých informácií o vesmíre či zbierania údajov si učitelia aj žiaci mohli zlepšiť znalosti z anglického jazyka, avšak bola možnosť pustiť si webinár aj v slovenskom jazyku. Ďakujeme za takúto príležitosť.

          • Riaditeľské voľno

          • Mgr. Alexandra Jaňáková, riaditeľka ZŠ s MŠ Klin Vám oznamuje, že dňa 10. marca 2023 udeľuje RIADITEĽSKÉ VOĽNO z prevádzkových dôvodov (prerušenie dodávky elektrickej energie). V prevádzke nebude ZŠ ani MŠ.

          • Testovanie - T9 - 2023

          • Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka  z matematiky a slovenského jazyka  sa uskutoční dňa 22. marca 2023 (streda).

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole

            darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše  Občianské združenie - Klingáčik pod košatou lipou.

            Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na: skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole, skvalitnenie vybavenia školy. Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu nám môžete darovať prostredníctvom tohto tlačiva

            2__z_dane_ZS_MS_KLIN_2022(2).pdf

             

             

          • Ďakujeme sponzorom

          • SPONZORI: 

            A.SKELET, ADELAJDA, ANDA BOUTIQUE, BIDFOOD, p. BOŠAN ZDENKO, 

            COOP JENDOTA NÁMESTOVOCOSMETIC STUDIO ESTHETICA, DH KOMPLET , DOMATRA,

            DSiData a.s., p. SOPHIA DREVEŇÁK,   ELECTRONIC JACKULIK, EXTREME COMPUTERS

            p. FENIKOVÁ ANDREA,  F-PARKET, GASTRO VRÁBEĽ

            p. MICHAL HRKEĽ , JAGELKA JOZEF,  p. JENDROĽ FRANTIŠEK ml. 

            KATMONOT, s. r. o., KINDERLAND  NÁMESTOVO

            KOLIBA a.s., KOMIN  s.r.o., p. KOPTOVÁ SOŇA,  KOTLY LOKCA,  p. KOSMEĽ MIROSLAV, 

            KVETINÁRSTVO SESTRENEK, p. KUBALÁKOVÁ ZUZANA, LUX NÁBYTOK,   MäSOVÝROVA SKURČÁK

            Mgr. ADRIÁNA REVAJOVÁ, NATURAL DOOR, OBEC KLIN ,

            OBLIEČKY.SK, PEKÁREŇ PLUTINSKY s. r. o., 

            POĽOVNÍCKE ZDRUŽENIE VAHANOV, p. PRISAŽNÝ DANIEL PYROKOMPLEX,  s.r.o.

             p. SROKA JOZEF,  p. SROKA PETER, p. SVETLÁK KAROL 

            p. TRSTENSKÁ MONIKA,  p. VEČEREK PAVOL

            VELD s.r.o., VEĽKOSKLAD PAPIERA  FRANEK, VOLF SERVIS p. Martin Volf, 

            ZÁBAVNE CENTRUM ŠPORT RELAX BREZOVEC p. TRIEBEĽ PETER

            ZBOJNICKÉ SPA  ORAVSKÁ JASENICA p. TRIEBEĽ PETER

             

                                                                                                  A VŠETKÝM ANONYMNÝM DARCOM

             

          • Zabudni na snehuliaka! Trúfaš si so svojou rodinou postaviť niečo lepšie?

          • Zapoj sa spolu so svojou rodinou do súťaže o najkrajšiu sochu alebo stavbu zo snehu v Kline. Súťaž bude prebiehať od 8.2.2023 do 5.3.2023. V tomto období nám pošli fotografiu svojho snehového výtvoru na mail: informatikazsklin@gmail.com, na ktorej budeš spolu so svojimi rodinnými príslušníkmi. V pondelok 6.3.2023 všetky fotografie zverejníme v ankete na stránke našej školy, kde bude možné celý nasledujúci týždeň hlasovať o najkrajší výtvor zo snehu. 13.3.2023 budú zverejnené výsledky hlasovania a odmenení víťazi. 

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 25. - 27. a 30. - 31.01.2023 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik pre žiakov 7. ročníka. Výcvik prebiehal v lyžiarskom stredisku Ski Krušetnica s výbornými lyžiarskymi podmienkami. Výcvik prebehol dennou dochádzkovou formou. Žiaci sa zdokonaľovali v základných lyžiarskych vedomostiach a zručnostiach. Prekvapili najmä žiaci, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát a v posledných dňoch boli schopní zlyžovať celý svah. Pevne veríme, že žiaci lyžovanie zaradia do svojho relaxačného režimu. Taktiež by sme chceli poďakovať Penziónu Pohoda za kvalitné služby a výbornú stravu.

          • JAZYKOVÁ SÚŤAŽ YPSILON

          • V tomto školskom roku sa 14 milovníkov slovenčiny prvýkrát zapojilo do zaujímavej súťaže s názvom YPSILON. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov. Cieľom súťaže je zbaviť žiakov negatívnych pocitov, ktoré sa často spájajú s výučbou tohto predmetu a ukázať im, že „slovina“ je hra. Súťažné interaktívne testy rozvíjajú žiacku originalitu, tvorivosť a aktívne myslenie. Všetci naši žiaci boli úspešnými riešiteľmi testov a ich výsledky sa pohybovali v rozpätí  80% - 99%. Najlepšou riešiteľkou sa stala MÁRIA FENIKOVÁ z 5.A, ktorú len jediné percento delilo od vytúžených 100% . Žiaci získali diplomy a vecné ceny.

            Výsledky súťaže:

            1.miesto:  M. Feniková 5.A – 99%

            2.miesto: K. Červeňová 6.B – 95%

            3.miesto: T. Baleková 6.B a D. Hušľová 5.A - 92%

            4.miesto: M. Téglerová 7.B a L. Pavlovičová 6.B – 91%

            5.miesto: N. Hurák, Š. Tylka, V. Laššáková, N. Volfová, L.Červeňová, L.Košút, K. Katrenčík, D. Huráková.

            Všetkým žiakom blahoželáme k úspechu a ďakujeme za účasť!!!

             

          • E-shop (voľnočasová kolekcia oblečenia)

          • Dobrý deň všetkým!


            Máme pre Vás super prekvapenie!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: 

            https://www.kraloveskoly.cz/zsklin/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 13.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!  


            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!  


            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

      • Nadpis

      • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

        Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Kliňanská cesta 122/4, Klin
      • Riaditeľňa: 043/ 558 43 27 Riaditeľka školy: 0905 829 200 Zástupkyňa MŠ: 0910 584 322 Vrátnica ZŠ: 0911 584 323 Školník: 0903 405 711 Zborovňa: 043/552 47 50 Ekonómka: 0910 760 446 Hospodárka: 0910 760 446 Špeciálna pedagogička: 043/552 47 49 Elokované pracovisko: Hlavná 224/128: 043/ 532 49 26 Školská jedáleň: 043/558 44 50 Vedúca ŠJ: 0910 760 445 ŠKD I. p. uč. Baľáková: 0904 592 669 ŠKD II. p. uč. Sireková: 0904 565 499 ŠKD III. p. uč. Kmošeková: 0911 592 669
      • Kliňanská cesta 122/4, 029 41 Klin Klin Slovakia
      • 37813111
      • 2021678439
      • SK64 5600 0000 0040 4083 9001 - výdavkový účet SK63 5600 0000 0040 4083 3005 - príjmový účet
      • KOMASK2X
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje