• OZNAM

          • Vážení rodičia!

            Zaujíma Vás dianie na našej škole? Chcete vedieť, aký bude poplatok za ZRPŠ v školskom roku 2023/2024 a ako sa menia poplatky za obedy od 1.5.2023? Aké sú výchovno-vzdelávacie výsledky Vášho syna/dcéry? Aké sú úspechy našej školy?

            Odpovede na tieto otázky sa dozviete dňa 2.5.2023 na plenárnom a triednom ZRPŠ o 15:00 hod.

            Tešíme sa na Vás!

          • Exkurzia - Belianska jaskyňa, Gánovce, Poprad

          • V utorok 18.4.2023 sa žiaci 6.A, 6.B a 8.A triedy zúčastnili biologicko - geografickej exkurzie. Prvýkrát sme navštívili jedinú sprístupnenú jaskyňu na území Tatranského národného parku - Beliansku jaskyňu. Táto jaskyňa sa nachádza neďaleko obce Tatranská Kotlina a vstup do jaskyne je vo výške 890 m n. m. Cesta od parkoviska k jaskyni je dosť náročná a dlhá ale i napriek tomu, sme si prehliadku jaskyne všetci užili. Potom sme sa presunuli do obce Gánovce, neďaleko Popradu, ktorá je známa nálezom travertínového odliatku mozgovne neandertálca ako aj odtlačkov vtedajšieho rastlinstva. Na území Gánoviec vďaka skupine nadšencov a dobrovoľníkov vznikol Geopark Neandertal, kde žiaci mohli vidieť drevené plastiky a prečítať si viac o osídlení tohto územia pravekými ľuďmi už pred 130 000 rokmi. Exkurziu sme ukončili návštevou nákupného centra v Poprade. 

          • OZNAM ŠJ

          • Dobrý deň, chcem upozorniť všetkých rodičov detí 1-9 ročníkov a rodičov deti predškolákov, ktorí ešte neposlali žiadosť o dotáciu na stravu – návratku, a má záujem o dotáciu na stravu, nech prepošle cez edupage  kolónka - žiadosti/vyhlásenia – žiadosť o dotáciu na stravu - najneskôr do utorka 18.4.2022. Ďakujem 😊

            • Všetky deti majú nárok na dotáciu na stravu a taktiež aj na zvýšený daňový bonus.
            • Žiadosť môžete zaslať aj deti, ktoré sa doteraz nestravovali.

            V prípade nejasností ma prosím kontaktujte: bahledova.sjklin@gmail.com, alebo tel.č. 0910 760 445, 0908 898 170 😊

          • Viem, čo čítam

          •    „Čítanie – najlepšie učenie.“

            Knihy sú výborným náučným a zábavným spoločníkom. Čítanie podporuje fantáziu, rozvíja slovnú zásobu, zlepšuje pravopis a zároveň je to príjemná forma relaxu. Preto podpora čítania u žiakov je veľmi dôležitá, až nevyhnutná.

            Aj preto sa tento rok opäť na našej škole uskutočnila už tradičná marcová súťaž zameraná na čítanie s porozumením VIEM, ČO ČÍTAM. Súťaž u žiakov rozvíjala čítanie s porozumením, ale aj vnímanie medzipredmetových vzťahov a logické myslenie. Prebiehala na hodinách slovenského a anglického jazyka. Úlohou žiakov bolo pozorne si  prečítať neznámy text a následne formou  testu odpovedať na otázky, týkajúce sa prečítaného textu.  Najlepší žiaci boli odmenení diplomom a vecnou cenou.


             Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Noc rozprávok v škole

          • Piatok 31.3. 2023 bol pre žiakov 1. stupňa výnimočný, lebo ich čakala rozprávková noc v škole. Deti sme v zázračnej krajine privítali ako vzácnych hostí rozprávkou o zázračnom rozprávkovom strome, ktorý začal vysychať, lebo deti prestali čítať  rozprávky. Už ich nebavil svet fantázie, kde dobro víťazí nad zlom, prestali ich lákať bájne tvory, kúzla i nadprirodzené bytosti, nepoznali rozprávkových hrdinov. Už ich nezaujímali rozprávky, ale učarovali im počítačové hry plné zloby, nenávisti a násilia. Knižky v detských izbách prikryl prach, rozprávkové bytosti upadli do zabudnutia. A strom slabol a slabol...

                Ak sme chceli smutnému a vysychajúcemu stromu pomôcť, jedinou jeho záchranou  bolo znovu objaviť krásu rozprávok, a tak mu vrátiť život.

               Do rozprávkovej noci nás svojím umením voviedli naši tanečníci, speváci a herci, ktorí nám pripravili bohatý kultúrny program, a po ňom sme sa už mohli vydať na cestu rozprávkami. A keďže sme mali v hlave rozum, v hrudi srdce, na nohách topánky, mohli sme sa vybrať do rozprávky. Našou úlohou bolo nájsť a získať zázračné kvapky vody splnením všetkých úloh, nájsť Zázračný strom, ktorý vysychal, zachrániť ho, a objaviť krásu rozprávok.

                 Pred nami bolo veľa rozprávkových úloh a prekážok, ktoré  sme museli prekonať – literárne kvízy, súťaže, rozprávkové hádanky, pexeso, bingo, tvorivé dielne, cesta kúzelným lesíkom s prekážkami, triedenie strukovín, chôdza v sedemmíľových čižmách... Toto všetko a veľa ďalších úloh sme plnili na stanovištiach, ktoré boli pripravené v rozprávkových triedach. Vyzbrojení baterkami sme putovali  tmavou školou na pomoc umierajúcemu stromu.

               Skutočne sa nám to podarilo, lebo náš umierajúci strom sa zazelenal a zakvitol. Od radosti sme sa vyšantili na túžobne očakávanej pyžamovej párty v telocvični. Zabávali sme sa, a ani sme si  neuvedomili, že je už  jedna hodina po polnoci. V triedach sme sa uložili do spacákov, premietli si rozprávku a ponorili sa do spánku.

            Ráno sa nám trošku ťažšie vstávalo, ale zvládli sme to. Po spoločných raňajkách v jedálni sme si upratali triedy a zišli sme sa na chodbe, kde nasledovalo vyhodnotenie. Túto nezabudnuteľnú noc nám bude každodenne pripomínať  pohľad na rozprávkový strom. Za našu odvahu a statočnosť sme boli odmenení sladkosťou, pamätnými listami a medailami, ktoré nám budú pripomínať všetko, čo sme počas nášho putovania za živou vodou zažili. A skutočne toho nebolo málo... Veríme, že počas tohto podujatia sa „nakazili čítaním“ aj tí, ktorí od kníh doteraz bočili. Určite pri ich čítaní prídu na to, že kniha je naozaj najlepším priateľom človeka.

               Na záver by sme sa chceli  poďakovať ujom a tetám z Pekárne – Plutinský, ktorí nám ako sponzorský darček napiekli výborné buchtičky na raňajky.

                A už teraz sa všetci tešíme na ďalšiu Rozprávkovú noc .

          • Piekli sme po anglicky :)

          • V rámci projektového vyučovania žiaci VI. B triedy vyskúšali, aké je to niečo dobré upiecť, napísať recept v angličtine a s výsledkom sa podeliť so svojimi spolužiakmi. Ako ohodnotili túto aktivitu žiaci?
            - je to dobrá forma vyučovania
            - naučili sme sa nové recepty
            - mali sme spoločné chvíle s rodinou
            - mali sme nezabudnuteľné zážitky do života
            - naučili sme sa nové slovíčka, ktoré si určite zapamätáme
            - naučila som sa zapnúť rúru
            - naučila som sa obsluhovať tlačiareň
            - naučil som sa rozbiť vajce
            Na záver ochutnali anglický čaj s mliekom a keksík. Ako im chutil čaj?
            - myslela som, že to bude horšie
            - báli sme sa to ochutnať
            - bol to najlepší čaj ,aký som pil
            - 10/10 bodov
            - naučili sme sa zaujímavosti o pití čaju v Anglicku
            Všetci žiaci sa veľmi zodpovedne zapojili do projektu a vytvorili veľmi dobrú atmosféru.

          • LITERÁRNA EXKURZIA DOLNÝ KUBÍN

          • Marec mesiac kníh sme si v našej škole pripomenuli viacerými zaujímavými aktivitami, medzi ktorými nechýbala ani literárna exkurzia. S piatakmi sme sa vybrali do Dolného Kubína, kde sme navštívili Oravskú knižnicu Antona Habovštiaka. Knižnica už dlhé roky pôsobí ako kultúrne, výchovné, informačné a komunitné centrum. Výchovnými aktivitami sa osobitne zameriava na vekovú kategóriu detí a mládeže, aby formovala ich informačnú gramotnosť a zároveň podporovala záujem o čítanie, prehlbovala poznanie kultúrneho dedičstva a motivovala ich k vlastnej tvorivosti. V takomto duchu prebiehali naše tvorivé dielne, kde žiaci pracovali s portrétom Hviezdoslava a archaizmami, ktoré často používal vo svojej tvorbe. Vďaka ich fantázii vznikli zaujímavé často až nezmyslené príbehy, v ktorých sa prejavila ich originálna osobnosť. Neskôr si prezreli všetky oddelenia knižnice a mohli sa nerušene na pár minút začítať do najnovších knižných noviniek. Z knižnice naše kroky viedli hore námestím k Múzeu P.O. Hviezdoslava. Literárna expozícia v troch miestnostiach približuje život a tvorbu tohto významného slovenského básnika. Textový a obrazový materiál je doplnený originálnymi osobnými pamiatkami z pozostalosti spisovateľa: rukopisné diela, fotografie, pracovňa, časť salónu, odev, dary k životným jubileám a množstvo predmetov osobnej potreby. Expozíciu dopĺňa dobový nábytok a maketa rodného domu. Nakoniec sme navštívili mestský cintorín, kde sme minútou ticha na hrobe tohto velikána ukončili naše literárne putovanie. Z exkurzie sme si priniesli nové poznatky, zaujímavé informácie a nezabudnuteľné zážitky.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Kliňanská cesta 122/4, Klin
        • Riaditeľňa: 043/ 558 43 27 Riaditeľka školy: 0905 829 200 Zástupkyňa MŠ: 0910 584 322 Vrátnica ZŠ: 0911 584 323 Školník: 0903 405 711 Zborovňa: 043/552 47 50 Ekonómka: 0910 760 446 Hospodárka: 0910 760 446 Špeciálna pedagogička: 043/552 47 49 Elokované pracovisko: Hlavná 224/128: 043/ 532 49 26 Školská jedáleň: 043/558 44 50 Vedúca ŠJ: 0910 760 445 ŠKD I. p. uč. Baľáková: 0904 592 669 ŠKD II. p. uč. Sireková: 0904 565 499 ŠKD III. p. uč. Kmošeková: 0911 592 669
        • Kliňanská cesta 122/4, 029 41 Klin Klin Slovakia
        • 37813111
        • 2021678439
        • SK64 5600 0000 0040 4083 9001 - výdavkový účet SK63 5600 0000 0040 4083 3005 - príjmový účet
        • KOMASK2X
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje